La Salle Trail

El proper 3 de març de 2024 realitzarem la primera edició de La Salle Trail a l’escola

Des de La Salle Premià i el Grup Jove La Traca volem organitzar una jornada lúdica, esportiva, familiar i inclusiva per tota la comunitat educativa de La Salle Premià i el poble de Premià de Mar. Aquesta activitat vol sensibilitzar als participants amb el projecte de la ONG PROIDE i els projectes que des de l'escola hi participem.

La Cursa

Es farà una cursa o caminada popular de 4km pel poble de Premià de Mar tot fent un circuit urbà. Aquesta activitat està oberta a tothom que vulgui participar realitzant un circuit adaptat, sense barreres arquitectòniques i inclusiva per tots els participants.

Horaris
  • Fins al 19/02: Període d'inscripcions.
  • 02/03 (de 18:00h a 19:00h) i 03/03 (de 8:00h a 9:00h): Recollida de dorsals a l'escola.
  • 03/03 a les 9:30h: Sortida de corredors/es i no corredors/es.
  • 03/03 a les 10:30h: Inici de la Fira Solidària.
  • 03/03 a les 12:30h: Tòmbola i entrega de premis.

La Fira i la Tómbola Solidària

Organitzarem una fira amb diferents paradetes ludicoesportives per a totes les edats. Per tal de participar en les activitats, caldrà que cada participant presenti un ticket que haurà adquirit en un punt central d’informació.

A les 12:30h es realitzarà una tómbola solidària on els participants podran aconseguir premis i articles amb els números que hauran adquirit a la fira solidària.

Inscripció

8€ d'inscripció. Inclou dorsal, samarreta, bossa corredor, esmorzar i 3 tiquets per la fira solidària.

Premis per a les tres primeres dones i els tres primers homes de categoria absoluta (majors d'edat).

Possibilitat de compra de tickets extres en el moment de la fira.

Projecte Proide: Projecte Togo

Aquest projecte té per objectiu millorar la qualitat de l’educació de les escoles rurals del nord de Togo. Fins ara s’han aconseguit avanços significatius amb la formació de mestres i directors per millorar la qualitat de l’ensenyament i la sensibilització amb les famílies sobre la importància de l’educació per als seus fills i filles, però encara queda camí per córrer.

La Direcció de la Diòcesis de Dapaong té per objectiu que els seu personal docent estigui cada cop més ben format i per això realitza cursos de formació i actualització dels i les mestres. En aquesta formació, el Centre de Formació Permanent és clau, i per ell passen anualment més de 20 mestres.

Per altra banda, amb aquest projecte es col·labora amb altres necessitats de la xarxa d’escoles.

Qualitat d'educació

La qualitat de l’educació va més enllà de les aules i els professors i cal garantir que els infants tenen accés a l’aigua potable, a un menjador escolar, a llibres i material pedagògic...

Suport a la xarxa d'escoles

Per això, el projecte dóna suport a les necessitats de la xarxa d’escoles: llibres, material didàctic, construcció de pous d’aigua potable, suport a la millora de les infraestructures...

Apoderament de les persones

Finalment, el projecte també es centra en l’apoderament de les persones, i en especial de les dones, de la regió. Dona molta importància a evitar l’abandonament escolar per part de les nenes de la regió. Amb un servei educatiu de qualitat, és menys improbable que els infants abandonin l’escolarització.

 Formació de mestres

Paral·lelament, es fan activitats de sensibilització amb les famílies. Els cursos de formació i actualització es fan anualment per a 10 mestres de la xarxa al CFP de Dapaong. Són cursos de 9 mesos i 950 hores, amb activitats teòriques i pràctiques on es desenvolupen les temàtiques a treballar a classe, l’ús dels manuals escolars de l’estat, es realitzen pràctiques a una escola, i es rep una capacitació sobre els drets dels infants

CreaEscola Quality Certificate for Education Website