Projecte propis de l'escola La Salle Premià que ténen com a objectiu principal despertar les intel·ligències múltiples a través del treball en equip.
La Salle Premià va iniciar el curs 2017-2018 el procés per obtenir la certificació com a escola Multilingüe. Després d’uns cursos amb el projecte aturat, el passat curs 2020-2021 vam tornar a iniciar aquesta aposta, amb la reactivació de la Comissió Multilingüe liderada per la Direcció. En aquesta Comissió hi ha docents que imparteixen llengües a l’escola (català, castellà, anglès, alemany i francès), des d’àrees lingüístiques i no lingüístiques o complementàries i de totes les etapes del Centre.
Fa més de vint anys que existeix la biblioteca a l’escola. En un començament es va comptar amb l’ajuda d’un llicenciat en Biblioteconomia i Documentació per a que dugués a terme tota la catalogació i posada en ordre del material. A partir del moment que aquesta persona va deixar de donar servei al Centre pocs materials més es van catalogar. Darrerament hem reprès aquesta tasca d’organització, esporga i catalogació documental, però encara queda molt a fer.
L’espai que ocupa la biblioteca, no és gaire convencional, però sí que té possibilitats i encant.
El curs passat és va habilitar una part de la biblioteca per a que fos un espai adequat per gaudir de la lectura d’una manera còmoda i poc formal. Amb tot, aquesta primera actuació no respon a totes les necessitats que genera l’ús d’aquest espai. Cal que hi seguim treballant.
Els i les alumnes es converteixen en periodistes, redacantant i cobrint esdeveniments de l’entorn. Confeccionem un diari online dirigit, coordinat i redactat pel propi alumnat. Es treballen 4 àrees (ciència, cultura, esports i vida) i dins de cada àrea es treballen els següents gèneres periodístics: opinió, notícia, crònica, entrevista i reportatge. El projecte RED suma un total de més de 40 centres a tot Espanya i compta amb uns 1000 periodistes juniors.
A la nostra escola, igual que a altres centres La Salle, hem incorporat el mètode Godly Play dins la programació de Religió.
Es presenten a l’alumnat les històries de la Bíblia de manera imaginativa. Basant-se en els principis Montessori aplicats a la educació religiosa, combina i integra de forma natural els dos mitjans principals pels quals els nens i nenes adquireixen el coneixement del llenguatge i el joc.
El Projecte de Robòtica de l’escola consisteix a incorporar a totes les etapes continguts relacionats amb la programació i el muntatge de robots i/o elements relacionats com les impressores 3D o les plaques Arduino. És un projecte que pretén millorar els coneixements del nostre alumnat, però per sobre de tot, potenciar la seva capacitat d’abstracció i resolució de situacions.
El Projecte FAIG neix a La Salle Catalunya en paral·lel al Districte del País Basc amb el nom de SEIN. El FAIG pretén que els i les alumnes aprenguin a partir de la resolució d’un problema que ells/elles mateixos/es plantegen.
Tots els FAIG s’estructuren en PIC (Projectes d’Investigació Cooperatius), formats per grups de 4 o 5 alumnes de la classe.
Els Espais d’Interrelació i Aprenentatge són diferents ambients d’aprenentatge, de relació i comunicació on a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, emocionar-se... i interactuar amb els/les altres.
Aquest plantejament de treball respon a la necessitat que mostren els infants de jugar i relacionar-se. És una manera de poder donar resposta als interessos i necessitats dels infants i respectar els diferents ritmes d’aprenentatge.
Els infants disposen d’un temps d’experiència activa, construïda per l’adult, però reconstruïda per ells/elles mateixos/es, on nens i nenes es reuneixen per explorar diverses possibilitats de joc i dels materials.
La Teràpia Assistida amb Gos (TAG) consisteix a incorporar un gos que ha estat educat específicament per fer aquesta tasca com a eina d’inclusió i recurs d’atenció a la diversitat. És un tipus d’intervenció educativa que té com a principal objectiu millorar els aspectes curriculars d’alguns/es alumnes, aportant una experiència holística, vivencial i directa.
El Projecte de Clans neix de l’ambició de fomentar la convivència entre els diferents grups-classes, promovent la interrelació entre totes les etapes, amb alumnat d’edats diferents, per així potenciar que els infants puguin aprendre de l’alumnat de més edat i alhora aquest exercir de padrins/es o tutors/es. Amb aquesta organització de l’alumnat volem aconseguir desenvolupar el sentiment de pertinença, la inclusió i altres competències de l’àmbit social.
Aquest projecte d’escola, que canvia radicalment el tractament del material per a les àrees curriculars, respon a tres demandes:
El Club Esportiu neix amb la voluntat de donar resposta a tot un repte: unir la pràctica de l’esport amb els valors i el caràcter propi de la nostra escola. Defugim de models de gestió on es prioritza la competitivitat o l’èxit mesurat exclusivament en els resultats.
Aquest Club és el resultat de l’intens treball realitzat en els darrers anys per l’escola i l’AMPA amb l’objectiu d’aconseguir una eina útil que vinculi la totalitat de la comunitat educativa en un projecte comú, permetre donar el millor servei al nostre alumnat i facilitar i comprometre les famílies en la presa de decisions de l’entitat.
L’agrupament La Traca és una entitat sense ànim de lucre que educa a infants i joves en el temps de lleure a través de l’escoltisme, els grups de lleure o esplais i els grups de reflexió com a metodologia marc, des de la gratuïtat. Neix l’any 2010 a l'escola La Salle Premià gràcies al Gmà. Joan Escalè. Forma part del Secretariat de Joves La Salle Catalunya i de la seva xarxa de grups.
Totes les nostres activitats es basen en cinc eixos:
© 2021 La Salle Premià · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com